Heerlijke romige aspergesoep
Ingrediënten voor 6 personen
- 1,5 kg witte asperges
- 1 liter kippenbouillon
- 1,5 dl kookroom
- 1 snufje versgemalen witte peper
- 1 snufje versgemalen zout
- 6 takjes fijngeknipte bieslook
- Zalmsnippers/garnaaltjes/blokjes ham
Bereidingswijze:
- Was en schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 5cm. Houd de kopjes apart.
- Kook de asperges in 15 minuten gaar in de kippenbouillon. Afhankelijk van de dikte van de asperges.
- Pureer de soep met een staafmixer of een blender.
- Laat de aspergekopjes nu langzaam (5min) in de soep gaar worden.
- Voeg 1,5 dl kookroom toe. De soep mag nu niet meer koken i.v.m. schiften. Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatst wat fijngeknipte bieslook over de soep samen met de zalmsnippers/kleine garnaaltjes of blokjes ham.