Asperges met zalm, dilleroom en aardappeltjes
Hoofdgerecht met witte asperges voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten:
- 600gr asperges
- 500gr krielaardappeltjes
- 3 el verse dille
- 65gr zure room
- 200gr gerookte zalm
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Bereiding:
- Schil de asperges zorgvuldig en verwijder ongeveer 1,5 cm van de onderzijde. Borstel de nieuwe aardappeltjes schoon. Doe de aardappeltjes in een kookpan en giet er water bij tot ze net onder staan. Strooi zout over de aardappeltjes en kook ze in ongeveer 12 minuten gaar met de deksel op de pan (De kooktijd is afhankelijk van de soort aardappelen en de grootte). Controleer na 5 minuten koken de aardappelen regelmatig door er met een vork in te prikken, als dat makkelijk gaat zijn ze gaar.
- Kook de asperges 5 minuten in een ruimte pan met kokend water, zout en nootmuskaat naar smaak. Haal de pan van het vuur en laat de asperges nog 15 minuten in het hete kookvocht nagaren. (laat asperges niet langer in het hete water liggen dan de aangegeven tijd. Ze garen nog na en kunnen daardoor slap worden!).
- Snijd de dille fijn. Roer het grootste gedeelte van de dille (bewaar een beetje voor de garnering) door de zure room, breng op smaak met peper en zout. Neem de asperges met een schuimspaan uit het vocht en laat ze goed uitlekken.
- Verdeel de asperges, de zalm en de aardappeltjes over de borden. Serveer de dilleroom ernaast en bestrooi met de rest van de dille.