Heerlijke risotto met asperges
Ingrediënten voor 4 personen
- 150gram risotto
- Roomboter
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 5 witte asperges
- 100ml droge witte wijn (Italiaans)
- 500ml kippenbouillon
- 25gram Parmezaanse kaas
- Verse peper en zout
- Verse peterselie
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd deze in kleine stukjes. De koppen van de asperges tot ongeveer 5cm lang snijden en beetgaar koken. Bewaar voor de garnering.
- Snipper de sjalot en knoflook. Smelt vervolgens roomboter in een koekenpan met een dikke bodem. Fruit de sjalot en knoflook 1 tot 2 minuten glazig. Doe de stukken asperges erbij en laat 2 minuten opstaan zodat de smaken goed loskomen.
- Voeg de risotto toe en bak enkele minuten mee zodat de korrels glazig worden. De korrels risotto krijgen nu volop de kans om zich helemaal vol te zuigen met de smaak van de asperge en worden lekker romig van de roomboter.
- Blus het geheel af met de witte droge wijn. Als de wijn volledig door de risotto is geabsorbeerd, doe je de eerste soeplepel bouillon in de pan. Als ook de bouillon is opgenomen door de risotto, doe je de volgende soeplepel in de pan. Herhaal dit principe tot dat de risotto bijna gaar is.
- Draai nog voordat de risotto perfect is het vuur uit en schep nog een klein beetje bouillon in de pan. Ondertussen breng je het geheel op smaak met verse peper en zout.
- Als laatst rasp je de Parmezaanse kaas over de risotto en laat deze samen met wat extra boter in het gerecht smelten. Garneer als laatst de asperge koppen, verse peterselie en snijd er nog wat grove vlokken Parmezaanse kaas over.